Haase Kart

Bliv en bedre gokart kører

by on Jul.11, 2014, under Gokart

Når du kører gokart er der visse grundlæggende principper, der kan gøre dig til en hurtigere – og dermed bedre – kører. Og hermed har vi allerede berørt et grundlæggende princip: det gælder om at køre så hurtigt som muligt.

Det virker måske indlysende, men der er mange kørere som begår basale fejl, fordi de glemmer at holde sig dette grundlæggende princip for øje, og lader sig distrahere af rivalisering eller banens udformning.

Et andet grundlæggende princip er at man skal forsøge at holde en ideal linje, som er den vej rundt i et sving der gør at man drejer så lidt som muligt. I et 90 graders sving er det indlysende for de fleste hvor ideallinjen ligger, men ligeså snart man kommer ud i chikaner og lange sving, er det ikke så simpelt.

En typisk begynderfejl er at læne sig frem i karten, i den tro at man bedre kan skifte tyngdepunktet når man kommer fri af sædet. Men i stedet flytter man vægt væk fra baghjulene hvor kraftoverførslen sker, især rundt i svingene.

En anden begynderfejl er at undlade at bruge bremserne. Hvis man er en fornuftig bilist og man har overblik nok til at se frem i trafikken, så vil man typisk tage foden af gassen længe før man skal reducere hastigheden og ofte have tilpasset hastigheden når man kommer til et sving. Men når man køre karting kan sådanne gode vaner blive til et svagt punkt, for hvis man ikke holder maksimal fart til sidste øjeblik, og så bremser hårdt op før svinget, så mister man kostbare hundrededele i hvert sving.

De sidste vigtige princip der skal nævnes her er at man skal accelerere ud af svinget. Ikke bare når man forlader svinget, men allerede fra svingets skarpeste punkt – apex – skal man accelerere. Denne sidste regel er nok den som nybegyndere kan vinde mest tid på at mestre.