Haase Kart

Formel 1-kørere der begyndte med karting

by on Jul.13, 2014, under Gokart

Det er måske ikke overraskende at mange Formel 1-kørere har startet deres karriere i gokarts, når man tænker på at man kan begynde på gokarting allerede som barn.

Men det vil nok alligevel overraske mange at det ikke bare er nogle enkelte formel 1 kørere der er startet i gokarting, men stort set alle Formel 1 kørere på topplan, der startede deres karriere i en gokart.

Det gælder også for de to største Formel 1 kørere for tiden, nemlig Lewis Hamilton og Nico Rosberg. De to Mercedes kørere er de ubestridte førende i dette års World Cup, og det er tydeligt når man ser på de odds de får på Betsafe’s hjemmeside, i skrivende stund henholdsvis 1,60 for Nico Rosberg og 2,20 for Lewis Hamilton, at de er storfavoritter. Det gælder især når man ser at Betsafe give hele 60 gange pengene for den tredjebedste kører, nemlig Daniel Ricardo.

Både Lewis Hamilton og Nico Rosberg startede ud i karting. Lewis Hamilton startede i 1993 i en alder af 8 år og efter at have kørt i 2 år vandt han kadet klassen i England. Nico Rosberg startede i karting i 1996 som 10 årig, og han viste også hurtigt talent. I år 2000 var Lewis Hamilton og Nico Rosberg faktisk holdkammerater i karting i Formel A klassen, hvor Lewis Hamilton vandt det Europæiske mesterskab med maksimum point det år.

Det er derfor ironisk at netop disse to nu kører på samme hold i motorsportens fornemste klasse, og endnu mere bemærkelsesværdigt at de to dominere klassen i en sådan grad at deres indbyrdes rivalisering er det altoverskyggende emne i dette års World Cup.  Faktisk er de to så dominerende at der har været spekulationer om hvorvidt deres rivalisering er ægte, eller et kunstigt skabt fænomen designet til at skabe opmærksomhed nu da deres dominans har fjernet spændingen om hvilket hold der vinder World Cuppen i år.