Haase Kart

Køre gokarts i Danmark

Hvis du er interesseret i at køre gokart, er det bedste sted at starte, at melde dig ind i en af de mange klubber der er i Danmark.

Der er for øjeblikket 114 klubber og baner at finde på hjemmesiden for Dansk Automobil Sports Union (DASU). På hjemmesiden finder du kontaktperson, e-mail og link til hver enkelt af klubbernes hjemmeside. Den eneste ulempe ved listen er, at den er sorteret alfabetisk efter klubbernes navne, og da de ikke altid starter med stednavnet for deres hjemby, kan det godt være du skal lede lidt for at finde klubber der ligger tæt på hvor du bor
gokartEn anden kilde til klubber er gokartweb.dk hvor de også har en liste over klubber men siden rummer også et væld af andre informationer om karting i Danmark, som for eksempel forhandlere af gokarts og udstyr til at køre gokart.

Men inden du melder dig ind i en klub var det måske en god idé at starte med at besøge en af de mange steder hvor man kan køre gokart for sjov. Mange af stederne er faktisk også klubber, men ikke alle. Det er blevet populært at køre gokart til polterabend, eller som social aktivitet i firmaer når en gruppe skal rystes sammen og man skal have det sjovt. Hvis du bor i nærheden af en af de større byer vil du sikkert finde mange steder i nærheden af dig, hvor man kan køre gokarts mod betaling.

Der er meget stor forskel på beskaffenheden af de karts man får sådan nogle steder. Nogle steder er det som i forlystelsesparker, hvor man ofte har indtrykket af at devisen er: så længe de kører er det godt nok. Men der er flere og flere steder hvor man tager det mere alvorligt, og de karts der bruges er både velholdte og ensartede i deres ydeevne. Uanset hvordan du tager dine første skridt i go-kart sporten, er der ingen tvivl om at en klub er en vigtig støtte til at komme i gang.

De kan både hjælpe dig igang og også være en god kilde til socialt samvær. Men hvis du kommer i gang med karting skal du vide at du hurtigt kan komme til at bruge en del penge på sporten, hvis du vælger at få din egen kart.